Најновије

"НИСМО ГРОМОБРАН ЗА СВЕ": Русија се повлачи! Не жели да учествује у овом сукобу!

Москва се неће мешати у билатерални сукоб између Израела и Ирана који се погоршавао након што је Тел Авив извршио ракетне ударе на иранске војне објекте у близини сиријске престонице Дамаск, изјавио је за лист "Известија" члан Одбора Савета Руске Федерације за одбрану и безбедност Франс Клинтсевич.

Руска војска у Сирији (Фото: mil. ru)

Сенатор је нагласио да руски војници и цивили у Сиријској арапској републици нису суочени ни са каквом претњом.

"Данас је Сирија заплетена у контрадикције и једино Москва има прави план да све мора бити у складу са међународним правом", рекао је Клинтсевич том листу. „Русија има веома добре односе са свима - са Израелом, Ираном и Сиријом. Али не можемо за све бити громобрани. "

Члан Одбора Савета Руске Федерације за одбрану и безбедност Франс Клинтсевич (Фото: јутјуб)

Потпредседник Одбора за спољне односе сиријског парламента Амар Ал-Асад оптужио је Израел за ескалацију тензија и кршење међународног права, истовремено наглашавајући да је присуство иранских снага у земљи апсолутно легално. Законодавац је такође нагласио да су сиријске снаге стављене у пуну борбену приправност да одврате сваку агресију.

Према стручњаку за оријенталне студије Роланду Биџамову, ни један рат између Израела и Ирана у Сирији није на хоризонту, јер су обе земље тренутно погођене озбиљним сукобима у земљи.

Од прошле недеље Иранци су били окупирани протестима због повећања цена горива, док би Израел наредних дана требало да одлучи да ли ће та земља одржати своје треће изборе током протекле године.

Уместо тога, доћи ће до спорадичне размене штрајкова, али ниједна страна није спремна за озбиљан сукоб, приметио је.

„Повољно је за Израел да демонстрира силу, он хируршки уништава иранску инфраструктуру око Дамаска, али не напада руске објекте. Израелци унапред упозоравају Москву како би избегли било какав неспоразум, “објаснио је политолог. "У међувремену, напетост између Русије и Ирана због тога не постоји."

Бели шлемови “пекли занат” на Косову! Причу о вађењу органа Сиријаца као некада Србима, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА