Најновије

СРПСКИ ФУНКЦИОНЕРИ НА АФЕРУ РУСКИ ШПИЈУН РЕАГОВАЛИ КРАЈЊЕ АМАТЕРСКИ! Прво треба да се истражи следеће...

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ изјавио је данас да су српски функционери у реакцији на аферу „Руски шпијун“ показали дозу аматеризма и да се свуда у свету такви наводи прво истраже, па се тек онда изађе у јавност.

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ (Фото: Српска радикална странка)

„Тако се то не ради. Тако се не реагује у свету. Када се открије таква афера, онда се то прво истражи. Ако се већ прочуло у јавности, онда је једина изјава која се може дати – Надлежни спроводе истрагу, бићете обавештени“, рекао је проф. др Шешељ на конференцији за новинаре.

Како је изјавио, око снимка где се наводно види да руски агент предаје кесу српском официру се дигла гунгула и паника, а још увек се ништа не зна.

„На снимку се виде неке новчанице, углавном жуте и зелене, било их је десетак, то је отприлике 1.000 евра. Шта се то плаћа са 1.000 евра? Ја бих помислио да неко купује вагон мекиња да нахрани краве“, рекао је проф. др Шешељ.

Он је навео да се човеку за кога постоје наводи да је српски цивил или официр не зна ни име ни презиме, те да је прво требало истражити ко је тај српски држављанин и казнити га уколико је у питању војно лице.

За председника Српске радикалне странке кључно је питање ко је могао и ко је снимио наводног руског обавештајца да размењује кесе са наводно српским држављанином, ако то није урадила наша контраобавештајна служба

„То је много већи проблем, јер тај који је снимао има јаче ресурсе, бољу организацију, боље је технички припремљен. Како је тај неко знао да ће доћи до састанка?“, упитао је проф. др Шешељ.

Он је упитао и шта ради српска контраобавештајна служба, да ли она само спорадично открива резултате, наводећи да снимак није њен резултат јер функционери негирају да је то њено откриће и додао да власт треба тиме да се бави и утврди ко је то снимио.

Проф. др Војислав Шешељ је рекао да изгледа да је у питању неки Бугарин, који већ пушта такве ствари, нападајући руске службе и делујући за рачун НАТО пакта, чему се радују НАТО лобисти у Србији. Председник Српске радикалне странке је назначио да нас Русија апсолутно ничим не угрожава, јер је то велика сила и, ако је то заиста руски обавештајац, таква држава мора да има обавештајну службу и у пријатељским и у непријатељским државама.

„Уосталом“, рекао је проф. др Шешељ, „откад су досманлије дошле на власт, у Србији делују и америчка и друге западњачке обавештајне службе. Практично не постоје војне тајне.

Овакво понашање власти је ризично јер доводи у питање односе са Русијом. Ево, чули смо јутрос званични, ваљда, портпарол Кремља је саопштио да ово неће реметити српско-руске односе, ја се надам да је тако. Али, не смемо се више с тим стварима играти. Увек треба на тас ставити шта је више, а шта је мање вредно, па добро одвагати“.

Какву бруталну поруку држави Србији је послао ратни ветеран, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА