Најновије

Парох Миајло Бацковић поручио Милогорцима: На химну Павелићевог министра Секуле Дрљевића не устајем јер сам прави антифашиста!

Једина званица која је седела током интонирања актуелне химне Црне Горе на свечаној седници у Петровцу поводом ослобођења Будве, био је горњогрбаљски парох Миајло Бацковић.

Горњогрбаљски парох Миајло Бацковић (Фото: Јутјуб)

На питање новинара због чега не устаје на химну, Бацковић је одговорио да је истински антифашиста и прави Црногорац који не пристаје на компромисе са истином и нова тумачења историје.

“Данас када се сећамо 75 година ослобођења Будве од фашиста било би лицемерно устати на химну Павелићевог министра Секуле Дрљевића. Ово није чин непоштовања моје ЦрнеГоре, већ начин да укажем на режимске покушаје гажења свега онога што јестеЦрнаГора“, рекао је Миајло Бацковић.

Током интонирања химне догодио се инцидент. Делу будванске опозиције није одговарала дужина интонирања актуелне химне Црне Горе па су напустили свечану седницу СО Будва.

Одборници ДПС, Црногорске и СДП притом су демонстрирали и некултуру, јер су изашли из сале пре минута ћутања у част погинулих бораца НОВЈ који су пре 75 година на Митровдан ослободили Будву.

Свечана седница СО Будва, поводом Дана општине, почела је скраћеном верзијом химне, инструменталом који је трајао непуних минут.

Седницу су напустили одборници ДПС-а, Црногорске и секретар финансија из редова СДП-а Петар Оџић.

Прочитајте ОВДЕ како је Мирослав Шкоро провоцирао Србе.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА