Најновије

БУГАРСКА: Србија нам није дорасла! Није у позицији да....

Бивши министар спољних послова Бугарске, председник Атлантског савета Соломон Паси, рекао је да Србија још није у позицији да критикује бугарску политику.

Бугарска полиција (Фото: Јутјуб)

Паси је прокоментарисао изјаву председника Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милована Дрецуна, који је рекао да је Бугарска умешана у актуелну обавештајну аферу у Србији. Према речима бившег бугарског министра, присуство Бугарске у Србији је неопходно због руског утицаја у тој земљи.

– Ми морамо да будемо тамо. Највећи руски шпијунски центар налази се у Нишу, на 30 километара од Бугарске – истакао је Паси, преноси „Нова“.

Паси се огласио и поводом коментара српског министра одбране Александра Вулина да Бугарска уме да допусти да јој други бирају пријатеље и непријатеље, а Србија то не допушта. Он је подсетио да је Бугарска чланица НАТО-а, Европске уније, као и да ће ускоро постати чланица Организације за економску сарадњу и развој.

– Бугарска је далеко испред Србије. Србија још није земља која нас може оцењивати. Они нам, такорећи, још нису дорасли. Међутим, то нас не спречава да одржавамо добре односе. Такође апелујем на бугарску обавештајну службу да буде веома обазрива када је реч о Србији, и да повећа тамо своје присуство, јер је то неопходно – закључио је Паси.

Прочитајте ОВДЕ  ко је представник ЕУ за Западни Балкан.

Извор: kosovo. online

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА