Најновије

ТО ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ! Овако је амерички шеф дипломатије прокоментарисао турско тестирање С-400!

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је данас да је забрињавајуће то што Турска тестира систем противваздушне одбране С-400 који је купила од Русије, али је додао да су у току разговори Вашингтона и Анкаре како би то питање било решено.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Помпео је истакао да су САД јасно ставиле до знања турској да Вашингтон жели да се Анкара уздржи од коришћења система С-400.

- Да, то је забрињавајуће - рекао је Помпео на питање да прокоментарише извештаје да су турски борбени авиони Ф-16 у понедељак летели изнад Анкаре, како би тестирали руски одбрамбени систем, преноси Ројтерс.

Односи Турске и САД су захладнели након што је Анкара купила од Русије систем С-400.

САД су због тога обуставиле продају борбених авиона Ф-35 Анкари, а Вашингтон је упозорио Турску и на могуће санкције, наводећи да руске ракете нису компатибилне са одбрамбеним системом НАТО-а.

Високи званицник Стејт департмента рекао је прошле недеље да Турска треба да се "отараси" С-400, како би поправила ствари.

Раније овог месеца председници САД и Турске Доналд Трамп и Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се да од надлежних министара и саветника за националну безбедност затраже да раде на решавању питања система С-400.

Путин најавио ново доба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА