Најновије

"НУДИЛИ МИ 150.000 ЕВРА" Бели Прелетачевић: Хтели да оснујем странку, да се заје*авам и одвлачим гласове!

Понудили су ми 150.000 евра да оснујем странку, да се заје*авам и одвлачим гласове опозицији, каже Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели.

Бели Прелетачевић (Фото: Јутјуб)

На питање од кога је добио ту понуду, Лука је одговорио:

- Сигурно од власти, али није ме власт директно контактирала већ један други играч - казао је он у интервјуу за Н1.

Максимовић тврди да је то била једина “непристојна“ понуда коју је добио од кад је ушао у политику.

- Искрено, размишљао сам неколико дана о томе, али сам рекао себи да то не могу да урадим - открио је детаље свог унутрашњег дијалога кандидат за председника Србије на изборима 2017. године, који се тада појавио као потпуни анонимус и освојио готово 350.000 гласова.

Тврди да ни пре ни после тог догађаја није размишљао о оснивању сопствене партије јер је, како каже, навукао фобију од свега тога кад се распао покрет “Само јако“, па је са другом екипом изашао на изборе за Скупштину града Београда.

Тада није поновио успех са председничких избора јер је освојио свега 2,5 одсто гласова, изгубивши поверење бирача који су се осећали изневереним, преноси "Недељник".

О гласимама да је “Вучићев човек“ и да му је задатак да одвлачи гласове правој опозицији, каже:

- Прво је од напредњака из Младеновца кренула прича да смо Сорошеви плаћеници, а после председничких избора се причало да сам Вучићев човек. То је та чувена српска шизофренија где се више не зна ко шта прича и чији сам ја на крају - наводи он.

На питање “Чији се”, рекао је: “Мамин и татин".

- Проблем је то што људи полазе од себе, па кажу ма, узео је лову, јер би они тако урадили. Гарантујем да би се деведесет одсто људи продало да су били на мом месту - прича Макисмовић.

Каже и да размишља о некој врсти “отворене листе” на којој би се, објашњава, нашли људи од интегритета.

- Ако се бориш за праву идеју и можес да доведеш хиљаду људи који ће да те подрже у тој борби, имаш место на листи. Волео бих да у тој причи ујединим истинску левицу и десницу, ма колико се то чинило немогућим. Можда то буде и словачка мањинска странка јер имам и словачко држављанство, ево сад ми се родила та идеја. Хиљаду потписа и решена ствар, а на изборима нема цензуса од пет посто - прича.

Није преломио да ли ће дефинитивно изаћи на изборе, али каже да мора брзо да се реагује јер је “ситуација трипут гора него пре две године”.

- Ови на власти су луди, нису нормални, а опозиција нема појма где удара. Верујем да овде постоји потенцијал за младе људе у политици, али је много тешко одржати се у овој прљавој игри где те саплићу на сваком кораку. Верујем да ће се појавити нови, млади људи, али они морају да знају да их чека права кланица. Кад нико не стоји иза тебе, кад немаш јаку инфраструктуру и новац, ретко ко се усуђује да крене у ту неравноправну борбу - рекао је Лука Максимовић за Н1.

Прочитајте ОВДЕ  како је то БИА на удару.

Извор: Н1/Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА