Најновије

ОПЕТ ИНЦИДЕНТ! ШТА ТО КИМ МУТИ И ТО ЈАВНО: Јужна Кореја испалила хице упозорења према севернокорејском броду

Војска Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења према севернокорејском трговачком броду пошто је прешао спорну западну морску границу, изјавили су званичници Сеула, што је други такав инцидент у два месеца.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Јужнокорејски Генералштаб је навео у саопштењу да верује да је севернокорејски брод прешао морску границу због лошег времена и проблема са мотором.

Ово је други пут да је Јужна Кореја испалила упозоравајуће хице у том подручју откад је актуелна влада те земље преузела дужност 2017. године.

Први инцидент догодио се у септембру, навела је војска Јужне Кореје.

Односи између две Кореје су затегнути усред застоја америчке дипломатије усмерених на окончање севернокорејске нуклеарне кризе.

Севернокорејска војска извела је у понедељак артиљеријске вежбе близу спорне морске границе са Јужном Корејом по налогу лидера Ким Џонг-уна.

Према писању севернокорејске агенције КЦНА, артиљеријска вежба изведена је приликом Кимове посете јединици на острву Шнгрин, на западној обали.

Острво на коме су вежбе изведене налази се северно од морске границе две Кореје, а познато је по томе што се на њему одиграло неколико сукоба у којима је страдало десетине војника.

Прочитајте ОВДЕ  који то авион Руси увелико продају.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА