Најновије

Жене могу увек доживети оргазам, потребно је само да обратите пажњу на један детаљ

Досадашње студије које су се бавиле женским оргазмом утврдиле су да велики број жена нередовно доживљава врхунац током односа. Једно ново научно истраживање тврди да је дошло до решења и да жене могу доживљавати оргазам често као и мушкарци.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Само 25 посто жена током пенетрације доживи оргазам, односно при сваком сексуалном доносу, показало је истраживање које је секс терапеуткиња Елизабет Лојд спровела за потребе своје књиге "The Case of the Female Orgasam" (Случај женског оргазма).

Резултати њеног истраживања представљени су у Денверу на годишњем сусрету америчког Друштва за истраживање сексуалности, на којем је главна тема био женски оргазам, односно због чега жене не доживљавају оргазам често као мушкарци.

Дошло се до закључка да жене имају проблема с концентрацијом, односно нису потпуно посвећене уживању у односу. Ауторка споменутог истраживања и њен колега социолог и сексолог Осмо Контула анкетирали су више од 7000 жена и 1000 мушкараца.

Занимало их је колико често имају сексуалне односе, колико често доживљавају оргазам и мисле ли да га постижу теже од других и ако да, због чега.

Према резултатима студије, већина жена рекла је да теже доживљава врхунац јер се не могу опустити и уживати, односно концентрисати на секс, смирити мисли и усредоточити се на тренутак у којем јесу.

Остале су као разлог навеле ниско самопоштовање, незадовољство својим изгледом, нуспојаве лекова које узимају, недовољну стимулацију клиториса и осећај да нису компатибилне с партнером.

Могли бисмо рећи да мозак игра кључну улогу у кревету, односно да је он заслужан за постизање или не постизање оргазма и то није новост.

Зато, пре него што кренете са сексуалним односом, смирите се, доведите се у стање опуштености и пошаљите мозгу информацију да следе тренуци задовољства. То ћете учинити стварањем сензуалне атмосфере (паљењем свећица, мирисних штапића, храном која је афродизијак) и предигром са пуно додира и миловања која ће пробудити сензоре задовољства.

- Понекад кажем својим клијенткињама да свакодневно узму пет минута за себе и чине нешто што не укључује било какву врсту електронских уређаја - саветује Ванеса, сексуални терапеут.

- Концентришите се на дисање, можда можете ући у кратку медитацију, почети маштати о томе шта вас узбуђује, опустите се и лагано истежите екстремитете. Такве ствари су добродошле, нарочито уочи самог сексуалног чина - додаје Марин. Препоручује се и опуштајућа купка пре односа уз миловање и додиривање.

Научна истраживања полако разоткривају мистерију женског оргазма. Иако се пронаћи велики број савета, не дају сви инстант резултате. Оно што увек можете да учините за своје тело, и душу, јесте да пробате ствари и пронађете шта вам највише прија.

Нови секс у Паровима, без цензуре погледајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА