Најновије

ЛУДИЛО МОЗГА АНЕ БРНАБИЋ: Ево шта је премијерка рекла о постављању хидроелектрана!

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је бесмислено у потпуности забранити изградњу мини хидроелектрана и оценила да је то тема која је политизована, а нема никакве везе са политиком.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Она је то рекла одговарајући на питање посланика Ђорђа Вукадиновића докле се стигло са изменама Закона о заштити природе и да ли ће оне заиста садржати забрану изградње мини хидроелектрана, или само забрану у заштићеним подручјима.

Брнабић је рекла да у потпуности разуме потребу за заштитом животне средине и да је апсолутно за то, али да мисли да се у Србији поново иде у екстреме када је реч о неким проблемима посебно зато што, додала је, волимо да политизујемо неке теме које немају никакаве везе са политиком, као што је изградња мини хидроелектрана.

- Корак по корак дошли смо до тога да би требало потпуно забранити изградњу мини хидроелектрана, а не само у заштићеним подручјима - рекла је она и оценила да је то у потпуности бесмислено.

Навела је да је 2018. године у Европи поново повећана количина електричне енергије произведене у хидроелектранама и то највећим делом у мини хидроелектранама и констатовала да земље које много више од Србије воде рачуна о заштити животне средине настављају да граде мини хидроелектране.

- Грађани треба да разумеју до које мере се политизује ово питање и молим вас да не идемо у екстрем, да не будемо толико неозбиљна земља да кажемо да због једног или два проблема треба у потпуности забранити мале хидроелектране. Мислим да је то потпуно бесмислено - додала је Брнабић.

На питање Вукадиновића одговорио је и министар заштите животне средине Горан Триван који је подсетио да је председник Србије Александар Вучић недавно примио делегацију људи који сматрају да мини хидроелектране не треба да постоје у заштићеним добрима.

- Ја и даље мислим да мини хидроелектране нису пожељне у заштићеним добрима - навео је Триван.

Харадинај сумња на заверу против бивших припадника ОВК! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА