Најновије

МАКРОН СПОНЗОРИШЕ ТЕРОРИЗАМ! Турска ударила на француског председника због критике офанзиве у Сирији!

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу оптужио је данас француског председника Емануела Макрона, који је критиковао турску офанзиву у Сирији против курдске милиције, да "спонзорише тероризам"

Емануел Макрон (Фото: Твитер Видео)

- Он је већ спонзор терористичке организације и стално их угошћује у Јелисејској палати. Ако он каже да је његов савезник терористичка организација... нема се више шта рећи - рекао је Чавушоглу новинарима у парламенту.

Анкара сматра курдске снаге у Сирији за терористичку организацију која је повезана с курдским сепаратистима у Турској и зато је 9. октобра почела офанзиву против њих, подсећа Ројтерс.

Прошлог месеца Макрон се састао с портпаролком Сиријских демократских снага предвођених Курдима, како би изразио солидарност Француске у њиховој борби против Исламске државе у Сирији.

Нешто раније Макрон је рекао да Турска не може очекивати солидарност од савезника у НАТО-у истовремено када је покренула офанзиву на Сирију.

- Макрон не може бити лидер Европе ако се овако колеба. Тренутно постоји празнина у Европи, а он покушава бити њен вођа - рекао је још Чавушоглу.

Асад осудио француску „окупацију“ Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА