Најновије

УДАРНИ ХЕЛИКОПТЕР АН-64 АПАЧ ПОСТАО КАО ГЛИНЕНИ ГОЛУБ! Један Хут је пресудио грабљивцу (ВИДЕО)

Хеликоптер је оборен недалеко од саудијско-јеменске државне границе. Први подаци говоре да је летелица оборена дејством лаког преносног ракетног лансера ЛПРС. Она је после пада у потпуности изгорела. Том приликом су погинула оба саудијска пилота.

Амерички хеликоптер Апач (Фото: pixabay. com)

Јеменски Хути су објавили информацију да је у борбама на северу земље оборен један саудијски хеликоптер. По свему судећи реч је о ударном хеликоптеру америчког порекла АН-64 „Апач“. Летелица је оборена ПВО системом кратког домета. По свему судећи у питању је лаки преносни ракетни лансер који се испаљује са рамена (Игла, Стрела-2М).

Том приликом су погинула оба пилота која су се налазила у летелици. Прилико пада на земљу хеликоптер је у потпуности изгорео. Званични Ријад није потврдио ову информацију.

Уколико је овај податак тачан ово ће бити шести хеликоптер АН-64 који је изгубљен током операције саудијске војске у Јемену. Претпоставка је да Саудијска Арабија у саставу своје војске има 3-4 ескадриле ударних хеликоптера AH-64D и AH-64E.

Последњи потврђени инцидент у коме се срушио овај тип хеликоптера, догодио се средином септембра месеца прошле године. Тада је услед наводне техничке неисправности изгубљена једна летелица у ваздушном простору изнад Јемена.

Шпијунска афера потресла Русију! Како је рускиња одавала тајне Украјини прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА