Најновије

"ЧЕТИРИ РУЖЕ" 3. ДЕЦЕМБРА У БЕОГРАДУ: Мали филм који диже велику прашину! (ВИДЕО)

„Четири руже“ доносе нам причу једног обичног човека кога су привукла светла велеграда са свим својим чарима и пороцима, кроз коју откривамо дилеме и идеје са којима се свако од нас сусретне пре или касније.

Конференција за новинаре екипе филма (Фото: Синефест-Филмстар)

Говорећи о филму пред представницима медија, редитељ Василије Никитовић је рекао да је од почетне идеје да то буде један уметнички филм, успео са да својим сарадницима направи остварење које ће премијерно бити приказано пред захтевном публиком у Сава центру, као и то да је задовољан резултатима.

(Фото: Синефест-Филмстар)

„Направили смо један мали филм, али који диже велику прашину“, нагласио је редитељ Никитовић.

Косценариста Балша Лабовић додао је да су он и Василије кренули прво од форме проширеног синопсиса и да током дугогодишњег рада на овом филму нису бројали верзије сценарија, као и то да су сада дошли до правог баланса између ауторског и биоскопског филма.

(Фото: Синефест-Филмстар)

Срђан Жика Тодоровић, који у филму тумачи лик Слобе, власника клуба „4 руже“ каже да није веровао да ће ово остварење уопште бити снимљено, али да је задовољан резултатом.

„Звао ме је Василије и рекао да има одличан сценарио, али нема пара, па ако ми се свиди, да направимо нешто. Сценарио ми се заиста допао, мада та верзија нема везе са коначном. Пре десет година смо почели, па када смо остали без пара, онда смо прекинули, направили паузу од три године, па онда још два пута. На крају сам почео да сањам овај филм, као што глумци сањају филмове које никада неће снимити. У сну сам био изванредан“, рекао је Тодоровић.

Драган Гаги Јовановић у филму тумачи лик највећег негативца и каже да је пред њим био велики изазов да осмисли такву улогу.

„Када смо редитељ и ја истраживали какав треба да буде лик Бранка, дошли смо до тога да створимо једно ’чудовиште’ које покреће целу причу. Ја не бих волео да публика заволи овај лик, он треба да буде опомена свима нама“, додао је Јовановић.

Са друге стране, највећег позитивца у филму тумачи Борис Миливојевић који са остатком екипе дели мишљење да је био привучен добром енергијом и добром причом.

„Мој лик је најпре био замишљен да буде један од најпозитивнијих у филму. Међутим, пошто нико од нас није ни само добар, ни само лош, вајали смо овај лик све док Василије и ја нисмо били потпуно задовољни“, додао је Миливојевић који тумачи Белог.

Милутин Милошевић истиче да филм приказује илузију многих који верују да се преко ноћи може прескочити нека друштвена лествица и да „када се то не деси, уследи отрежњење.“

Глумица Нада Мацанковић је говорећи о лику глумице Тијане коју игра у филму рекла да је она „особа која има петљу и да руши све пред собом“.

Драгана Дабовић је додала да управо њен лик у филму изговора шта треба урадити на крају, да „између мрака и светлости треба увек изабрати светлост и снаћи се.“

Четири девојке са периферије те кобне ноћи у којој се дешава радња филма, крећу у поход на велики град.

Говорећи о свом лику глумица Јелена Јокић (Ајла) каже да је инспирацију тражила не само у окружењу, већ и на друштвеним мрежама посматрајући како многи људи пласирају себе на својим профилима. Тара Тошевски (Срна) је нагласила да су ’четири руже’ младе девојке које на крају схватају да такав ноћни живот није оно што је битно у животу, а Марта Милосављевић (Звонце) је додала да јој је драго што је била део филма посвећеног Београду који га приказује онаквим какав јесте, истичући да то „може бити трагично, али са друге стране даје једну важну поруку људима који ту живе, као и онима који овде долазе.“

Сценограф Иван Денић сматра да Београд никада до сада није снимљен на начин као у „Четири руже“ и да је током свог рада пратио редитељево виђење престонице.

Композиторка Марија Јелић, супруга Василија Никитовића  истакла је да јој је он доста помогао и да је током дугогодишњег процеса стварања филма било доста различитих комбинација и да је себе у потпуности дала у овом филму. Поред њеног ауторског рада, посебну улогу имају и нумере бендова Д Кугуарс, Лолобриђида, Севдах Баејби, Павел, Глисерс, групе Кал, затим Рамба Амадеуса, Бобана Петровића и других.

„Наш циљ је био да пронађемо нешто што би сви требали да обнове што се тиче рокенрола, јер овај филм управо то носи, то је његова прича. Није било једноставно, али сам поносна на свој део“, додала је Марија.

Филм „Четири руже“ премијерно ће бити приказан 3. децембра у Сава центру, а у биоскопима ће се приказивати од 5.12.

Прочитајте ОВДЕ  за који домаћи филм су пустили улазнице у продају.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА