Најновије

СВЕТСКА БАНКА ПОТВРДИЛА: Шиптари нестају! Драстично опада наталитет! Слушали сте лажи о њиховој бројности!

Мислите да Албанци имају високи наталитет? Онда се постали жртва кампање лажних вести и медијске пропаганде, јер подаци Светске банке недвосмислено показују да Албанци у Албанији и на Косову, имају негативни природни прираштај.

Шиптари (Фото: јутјуб)

Мит о високој стопи рађање Албанаца, која је ненадмашива за Србе базира се на лажним вестима и дезинформацијама које се пласирају зарад политичке користи, као и подацима старим преко 30 година. Неутрални подаци Светске банке за 2016. годину показују нешто сасвим друго, то јест чињеницу да и Косово и Албанија имају негативни природни прираштај то јест стопу испод 2.07 која је прорачуната као минимум за одржавање популације.

Идеја да просечна албанска породица има четворо деце је заоставштина 90-их година, када наталитет на Косову јесте био висок, међутим од тог тренутка наталитет Албанаца у Албанији и на Косову и Метохији вртоглаво пада.

Једноставна претрага на интернету у којој укуцате World bank birth rate Albania и World bank birth rate Kosovo, открива да наталитет Албанаца пада.

Деведесетих година према подацима Светске банке наталитет на Косову међу Албанцима био је 3.9 деце по брачном пару док је у Албанији износио 2.98.

Међутим у протеклих 30 година стопа рађања у Албанији је толико пала да она сада има негативан природни прираштај од 1.71 деце по породици, а Косово је 2.06 што је испод минималног прорачуна од 2.07 колико је потребно за стабилно одржавање популације (бројка мора да буде изнад 2.07 због одређеног броја деце која умиру на порођају, као и одраслих који ће умрети пре него што могу да се репродукују, у рату, несрећама, од болести итд).

Треба имати у виду и да је цифра од 2.07 најнижа процена, а многи стручњаци број потребне деце по породици дижу знатно више.

Према прорачунима Бизнис Инасјадера потреба цифра за просту репродукцију је 2.2 по жени што чини, што ставља Албанце са Косова још даље од потребног броја.

Србија са друге стране има природни прираштај 1.45 који је мањи од албанских 1.7 , али је и стабилнији јер је 1990. године износио 1.80 за разлику од албанског који је од 1990 до данас забележио драстичан пад.

Књигу “Мрежни рат против Срба” можете купити у књижарама Делфи, или наручити путем интернета на линку ОВДЕ. Читаоци из иностранства књигу могу наручити у електронском формату на линку ОВДЕ.

Извор: dnevnagazeta. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА