Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗА СИРИЈУ: Оклопна возила и војска САД стижу! (ФОТО/ВИДЕО)

Сједињене Државе граде две нове војне базе у нафтном подручју Сирије, где су већ распоређене додатне трупе и оклопна возила.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према подацима агенције, САД шаљу у области изградње од 250 до 300 војника и оклопних возила, тешког наоружања и муниције.

Раније је конгресменка Тулси Габар критиковала политику америчког лидера Доналда Трампа о одузимању нафтних поља Сирији, која с правом "припадају сиријском народу".

Сам Трамп је изјавио да је присуство војске у нафтним подручјима неопходно како би се спречило да милитанти преузму контролу над овим подручјем.

Према речима шефа Пентагона, Марка Еспера, америчке трупе и  даље ће бранити нафтна поља и одговарати на све покушаје других страна да преузму контролу над њима. Руско министарство одбране саопштило је да америчке владине агенције сваког месеца зарађују преко 30 милиона долара од производње нафте у Сирији.

Заузврат, руски министар спољних послова Сергеј Лавров нагласио је да је одржавање америчког војног присуства у Сирији ради "заштите нафтних поља" супротно међународном праву.

Асадова војска се одлучила на драстичан потез! Ово ће утврдити њихову позицију на североистоку Сирије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА