Најновије

СРБИЈА ПРИПРЕМА СВОЈУ БОРБЕНУ ГОТОВОСТ! Не прође ни један дан у години да се Војска не побољшава!

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас тактичкој вежби „Јесен 2019“ коју у рејону Делиблатске пешчаре изводе припадници Петог батаљона Војне полиције.

Војска Србије (Фото: vs. rs)

Министар Вулин је истакао да не прође ни један дан у години а да Војска Србије негде не обучава своје припаднике, да се не припрема и да не побољшава своју борбену готовост.
 
- И свако јачање Војске Србије је увек добра вест за читав Балкан, јер што је Војска Србије снажнија, што је држава Србија снажнија, што су Срби где год да живе сигурнији, мирнији и заштићенији, то ће Балкан и мир на Балкану бити дужи и трајнији. Војска Србије је чувар мира, Војска Србије је гаранција мира и Војска Србије је гаранција да ће држава Србија напредовати, расти, да ће се развијати да ће бити стабилна, сигурна, па и да ће наш економски развој напредовати – нагласио је министар одбране.
 
Према његовим речима, сваког дана Војска Србија опрема своје припаднике.

- Сваки дан припадници Војске Србије се припремају да су у стању да изврше свако наређење врховног команданта, да изврше свако наређење државног руководства и да сачувају мир, стабилност и безбедност наше земље, али и Срба, где год да они живе – закључио је министар Вулин.
 
Говорећи о вежби, командант Петог батаљона Војне полиције потпуковник Владимир Петрић истакао је да је данас изведен приказ у оквиру тактичке вежбе „Јесен 2019“ који је реализовала чета Војне полиције из састава батаљона.
 
- На данашњем приказу могли сте да видите реализацију задатака на контролном пункту у комбинацији са заседом и осталим елементима обезбеђења одређених рејона и праваца, а то су осматрачнице, заседе, објавнице и други елементи. Приказано је шта ради контролни пункт у случају када се лице са возилом не заустави, рад службених паса приликом напада на диверзанта, као и напад на лице из војно-полицијске заседе, где се могло видети како се без употребе хладног оружја и само физичким онеспособљавањем хвата диверзант. На крају је приказано и како се врши увиђај на лицу места догађаја који раде криминалистички техничари и референти за сузбијање криминалитета - нагласио је потпуковник Петрић.

Како је истакао потпуковник Петрић на вежби, уз припаднике Петог батаљона, учествују и припадници 72. извиђачко-диверзантског батаљона Специјалне бригаде, што је веома значајно у домену размене искустава у циљу подизања нивоа обучености припадника тих јединица.
 
Припадници Петог батаљона Војне полиције у рејону Делиблатске пешчаре изводе од 3.до 7. новембра тактичку вежбу „Јесен 2019“ по теми Чета војне полиције у обезбеђењу одређених рејона и праваца, блокади, окружењу и уништењу диверзантске групе.
 
Данашњем приказу на вежби "Јесен 2019" присуствовали су и заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и начелник Управе Војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић.

Како поскупљење струје и претплате за РТС подиже и остале цене, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА