Најновије

ВУЧИЋ: Нема више никаквих гаранција! Немојте да кукате што се наоружавамо!

Вучић је одговорио на питање шта ће бити ако се постигне договор са Приштином, и шта је гарант да ћемо ући у ЕУ ако имамо пример Северне Македоније.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Немамо гаранције никакве, нити смо близу никаквог договора, нити постоје икакве гаранције- одговорио је Вучић.

Председник Србије је за наш портал одговорио и на питање како коментарише хистерију у региону око набавке оружја, и да ли је Палмер претио санкцијама.

- Ово питање око оружја је веома важно. Погледајте сад, пре 2 дана сте могли да читате како нас оптужују да купујемо канте, а данас нас оптужују да ће бити санкције јер купујемо софистицирану опрему. Исти нас нападају, ајде људи договорите се. Ја сам поносан да Србија данас има војску, много снажнију него пре 5, 10, 15 година. То нису исте армије, ми имамо јуначке војнике и официре, али ми данас имамо много више опреме него тада. За то је био потребан огроман новац, паметно планирање. Видели сте како хрватски експерти кажу да Србија паметно купује. Они увек мене оптужују. Није само да купујемо паметно, већ и радимо паметно. Ми не можемо да се супротставимо, знате они имају 200 партија, ми имамо 6, 10, 12 Лазара, али полако, наша производња. Они имају кајова хеликоптере, ми имамо одговор да бисмо се заштитили. Наше оружје није офанзивно, дећ дефанзивно. Да се наши грађани осећају сигурно. Немамо ништа да се Хрватска наоружава, само немојте да кукате што се ми наоружавамо.

- Ми немамо никакав проблем када се комшије наоружавају, само они кукају. А ми смо неутрални, они су сви део НАТО алијансе.

Вучић је затим открио шта је рекао америчким представницима када је сазнао за план продаје напредног западног оружја Хрватској. На питање нашег новинара како коментаришете оптужбе хрватских медија да је лично, преко Американаца, саботирао куповину балистицких ракета, Вучић је одговорио:

- Ако њима дозволите да имају балистичке ракете, ми ћемо имати одговор. Ја сам врховни командант, и нећу дозволити да Србија буде незаштићена. То сам и њима рекао, три пута сам им поновио. Рекао сам и да нама то ништа не треба, али да не мисле да могу да им продају 16 панцир хаубица, а да ми немамо Норе. А дали сте им панцир хаубице, страшно оружје. Али ми морамо да заштитимо своје небо и земљу - рекао је Вучић.

Русија има резервни систем и спремна је да се одвоји од међународног банкарског система. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА