Најновије

"ПОСТАВЉАМО ЛАСЕРЕ И ХИПЕРСОНИЧНЕ СИСТЕМЕ": Путин директно запретио Америци, Русија креће у офанзиву!

Русија ће појачати свој одбрамбени потенцијал и разместити најмодерније оружје у свим борбеним дужностима, али то не значи да Русија прети некоме, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Руски хиперсонични дрон (Фото: Риа)

- Наша војска и наша морнарица показале су своју највишу спремност. Намера нам је да ојачамо наше одбрамбене системе, ставимо у стање приправности хиперсоничне и ласерске борбене системе, као и остало модерно оружје а које друге државе немају - изјавио је руски председник.

Према његовим речима, Москва је спремна да учини све што је у њеној моћи да "погура" процес разоружања, узимајући у обзир руске најмодерније оружане системе чији је основни задатак да Русији гарантују безбедност, с обзиром на растуће претње.

Ова Путинова изјава долази након саопштења америчког министра одбране Марка Еспера у ком је наведено да Москва и Пекинг доводе у питање надмоћ Америке на бојним пољима, тако што енергично развијају употребу вешташке интелигенције у војне сврхе. САД, како је додао Еспер, не смеју да каскају за њима.

ПрочитајтеОВДЕ   ко каже да Русија и Кина могу опет покушати да утичу ко ће бити нови председник САД.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА