Најновије

СТУДЕНТИ ПИТАЈУ КО СУ ЛИЦА КОЈА СУ ТУКЛА ЉУДЕ ИСПРЕД РТС: Да ли ће грађани Србије плаћати навијаче и батинаше? (ВИДЕО)

Један од нападача на студенте током протеста испред зграде РТС-а у уторак, 5. новембра, је Милан Јарић, заменик директора Националне службе за запошљавање, тврде из удружења "Један од пет милиона".

Протести грађана испред РТС (Фото: Јутјуб)

Према њиховим речима, с једне стране зграде Јавног сервиса неидентификовани људи, који су се представљали као полиција, онемогућавали су грађанима слободно кретање, док на месту где је дошло до инцидената униформисана полиција није реаговала иако је стајала свега неколико метара од места догађаја.

"Нисмо нашли све људе али ћемо, пошто Министарство унутрашњих послова не ради свој посао како треба, и то урадити", рекла је Теа Вукадин.

Oрганизатори протеста "1 од 5 милиона" и грађани окупили су се у уторак испред зграде РТС-а, због најављеног гостовања председника Александра Вучића у "Упитнику" с жељом да му поставе нека питања. Тада је дошло и до инцидената.

Студенти су показали фотографије неколико људи наводећи да су они спречавали грађане да се слободно крећу око зграде РТС, тврдећи да су међу њима биле и присталице Српске напредне странке из Земуна.

Показала је фотографије људи који су наводно напали студенте, наводећи да је један од њих „Вукашин Бојовић, син Милана Бојовића који је на инаугурацији председника Александра Вучића тукао људе.

Према тврдњама Срђана Марковића, међу људима који се нису представљали грађанима, а нису им дозвољавали ни да прођу, налазио се и заменик директора Националне службе за запошљавање који је њега напао.

Валентина Рековић је рекла да они 11 месеци на сваком протесту траже 5 минута на РТС и нису то добили, а сада је повећана претплата за 35 динара.

"Питамо да ли ће са тим додатним новцем грађани Србије плаћати навијаче и батинаше", рекла је Рековић и додала да су у уторак сниматељи и фоторепортери РТС били на протесту, да су узимали изјаве од студената из удружења "1 од 5 милиона", а да их нису емитовали.

Рековић је поставила питање директору и главном и одговорном уреднику Јавног сервиса, Драгану Бујошевићу и Ненаду Љ. Стефановићу да ли им лично председник Србије наређује.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вучић ушао у РТС.

Извор: Н1/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА