Најновије

УДАРИЛИ НА ЦИВИЛЕ! Одбили терористима да плате порез, а онда је уследила брутална освета! Побеснели џихадисти убијају све редом (ВИДЕО)

Припадници терористичке групе окупљене око Хаџата Тахрира ал-Шама напали су јутрос цивиле у граду Кафр Тахарим, пошто су одбили да џихадистима плате исламске порезе.

Жестоке борбе се воде у Кафр Тахариму (Фото: Јутјуб)

Један од локалних активиста Енад Балади пренео је да је криза у граду почела почетком недеље када су представници Хаџата Тахрира ал-Шама покушали да наплате тзв. “исламски порез” од локалних мештана, који су завршили са брањем маслина на својим фармама.

Цивили су одбили да даље плаћају терористичку групу, која је из године у годину повећала плаћање пореза локалном становништу. Мештани Кафар Тахарима су избацили из града представнике џихадиста.

Међутим, уследила је нова драма, пошто су терористи мештанима дали 48 сати да плате порез или да се суоче са војним нападом. Пошто су одбили да плате порез, уследио је жесток напад џихадиста по цивилима.

Напад је кренуо у четвртак ујутро, а терористи гађају град из тешког наоружања. Балади је навео да има доста цивилних жртава. Мештани су одлучили да бране град, а локални Исламски савет је дао дозволу џихадистима да нападне град, који је био под контролом Ал-Шам легије која је блиска са Турском.

“Сукоби се одвијају на периферији града. Џихадисти користе противавионске топове и минобацаче. У граду имамо доста погинулих и рањених”, рекао је Балади.

Међутим, припадници Хаџата Тахрира ал-Шама тврде да њихове снаге безбедности чисте град од криминалаца, а оптужили су и локално становништво да је пуцало на њихове војнике.

Како преносе, локални медији, ситуација у граду је драматична.

Прочитајте ОВДЕ како је почео сукоб у Кафр Тахариму.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА