Најновије

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО НА ШИПТАРЕ: Тирана да се извини због изјава свог министра!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је да очекује извињење Албаније због изјава њеног званичника Гента Цакаја на рачун Србије и њених званичника да су одговорни за масовна убиства Албанаца на Косову и Метохији, за милионе долара штете и да имају криминалну прошлост.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Дачић је у саопштењу навео да очекује да Влада Албаније осуди и да се дистанцира од јучерашње изјаве свог вршиоца дужности министра за Европу и спољне послове Гента Цакаја, којом је увриједио Србију и њене највише званичнике.

- Реч је о најгрубљем фалсификату догађаја на Косову и Метохији током деведесетих година прошлог века, због чега очекујем и извињење Владе Албаније - истакао је Дачић.

Он је подсетио да је Цакај изјавио, између осталог, да је Србија током сукоба на Косову и Метохији "одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете".

- Због ових грубих фалсификата догађаја на Косову и Метохији и увреда Србије и њених највиших званичника очекујемо од Владе Албаније да се дистанцира, да осуди и да се извини због изјава свог вршиоца дужности министра - нагласио је Дачић.

Он је додао да изјава Цакаја не доприноси добросусједским односима Србије и Албаније, као и да је та изјава и директно у супротности са настојањима руководства Србије да унапређује добросуседске односе са Албанијом и тако допринесе стабилности и развоју региона.

Основан одбор и у Лозници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА