Најновије

ТЕЛИМА ЋЕМО БРАНИТИ ГРОБОВЕ ПРЕДАКА: Срби из околине Бихаћа не допуштају да се камп за мигранате прави у њиховом селу!

Председник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић изјавио је Срни да ће се Срби организовати и по сваку цену спречити да мигранти из Бихаћа буду пребачени у српско село Липа.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

"Већ имамо више од стотину људи који чекају само знак да блокирају путеве. Сваки дан нам се јавља све више Срба. Нећемо допустити да 5.000 миграната из Авганистана, Пакистана и Сирије дођу на гробове наших предака. Бранићемо гробове нашим телима. На силу ћемо одговорити силом. Нека нас полиција Федерације БиХ и хапси, али не дамо да српска огњишта постану кампови за мигранте", рекао је. 

Подршку мештанима села Липа послао је и председник Скупштине општине Источни Дрвар Душко Агић, оцењујући да би пребацивање миграната на ово подручје довело до исељавања Срба, што је некима изгледа циљ.

"Иако смо општина у Републици Српској дајемо пуну подршку Србима који не желе да мигранти буду пребачени из Бихаћа у српско село Липа. Тиме би српско становништво у Федерацији поново морало да се сели са својих огњишта, а то је изгледа нечији циљ", каже Агић.

Он истиче да су Срби у ФБиХ стално изложени недаћама и да се муке које годинама проживљавају стално понављају.

"Изгледа да је једини проблем што смо Срби и што припадамо ентитету у којем смо сведени на статистичку грешку. Федералне власти свакодневно врше тортуру над повратницима, а ми само желимо слободу и да живимо на својим вековним огњиштима", рекао је Агић.

Он је додао да општина Источни Дрвар подржава став српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да је неприхватљиво да мигрантски кампови буду формирани у српским насељима и да ће се представници Републике Српске томе супротставити.

Градско веће Бихаћа дало је сагласност да на локацији Липа између Бихаћа и Босанског Петровца, као јединој која је у градском власништву, буде формиран привремени прихватни центар за мигранте.

Локација је предложена са намером да мигранти буду измештени ван насељених подручја у Бихаћу.

Прочитајте ОВДЕ   какав се то скандал догодио у Невесињу.

Извор: Курир/АТВ/novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА