Најновије

Филм "Асиметрија" отвара пети Косово и Метохија филмски фестивал у Грачаници!

Пети Косово и Метохија међународни филмски фестивал свечано ће бити отворен 11. децембра у 19.00 у Дому културе Грачаница. Част да ове године отвори фестивал припала је редитељки филма „Асиметрија“ Маши Нешковић и једној од главних глумица у овом остварењу Мири Јањетовић.

Инсерт из филма "Асиметрија" (Фото: КММФФ)

КММФФ 2019. ће отворити и директор фестивала, господин Мирослав Могоровић и селектор фестивала, господин Петар Митрић.

Филм „Асиметрија“ премијерно је приказан у Србији на Фестивалу ауторског филма где је освојио две награде – за монтажу и најбоље сниматељско остварење. Кроз ову драму преплићу се прича једног пара и прича једног града и поставља питање о трансформацији љубавних односа током времена и разлозима због којих се везе распадају. Поред Мире Јањетовић у филму играју и Уликс Фехмиу, Дариа Лоренци Флатз, Младен Совиљ, Тамара Крцуновић и други.

Из биоскопских дворана на фестивал стижу и најновија домаћа филмска остварења „Четири руже“ Василија Никитовића, „Реална прича“ Гордана Кичића и „Ајвар“ Ана Марије Роси.

На фестивалу ће бити приказана и два регионална остварења - зомби комедија Предрага Личине „Последњи Србин у Хрватској“, добитник пет „Златних арена“ на Филмском фестивалу у Пули  и драма „Пијавице“ Драгана Маринковића са Николом Ђуричком и Лазаром Ристовским у главним улогама.

КММФФ представља и добитнике престижних награда на највећим европским фестивалима, тако да ће публика имати прилику да погледа драму „Синоними“ (добитник Златног медведа у Берлину), затим филм „Мартин Еден“, са Луком Маринелијем у главној улози, награђеним на фестивалу у Венецији и „Томазо“ у режији Абела Фераре који добио награду стручног жирија на фестивалу у Лисабону.

Последњи дан фестивала је предвиђен за најмлађу публику, тако да ће у суботу, 14.12. бити приказана најбоља анимирана и породична остварења из овогодишње продукције - „Аилово путовање“, „Солан и Лудвиг: Мисија на Месец“, „Лоте и изгубљени змајеви“ и „Чувена инвазија медведа на Сицилију“.

Фестивал организује Европски културни форум уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и у партнерству са Домом културе Грачаница.

Разноврсном понудом најбољих домаћих и страних филмских остварења КММФФ ојачава културну понуду у српским срединама на Косову и Метохији.

КММФФ траје од 11. до 14. децембра.

ПрочитајтеОВДЕ  све детаље о домаћем филму “Ајвар”

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА