Најновије

МОМИРОВ КУМ, МИЛОВ ОПОНЕНТ: Ко је Миодраг Дака Давидовић, никшићки бизнисмен рањен снајпером у Београду

Никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић (62), који је рањен вечерас испред хотела "Краун плаза" у Београду, у родној Црној Гори слови за успешног пословног човека. Његове пословне, али и приватне везе тесно су испреплетане са политиком у последњих неколико деценија.

Момир Булатовић (Фото: Јутјуб)

Како пишу Новости, после победе јединствене Демократске партије социјалиста (ДПС) на првим вишестраначким парламентарним изборима у Црној Гори, Давидовић је именован за начелника Центра безбедности Никшић и Требиње.

Давидовић је био кум Момира Булатовића. После раскола у ДПС-у Давидовић био је хапшен, што га је определило да постане опонент режима Мила Ђукановића и да повремено финансијски подржава опције које су биле опозиција ДПС-у.

Бизнисом је почео да се бави деведесетих година прошлог века. Основао је предузеће „Нексан“ у оквиру ког се налазе дестилерија пића, фабрика вина и алкохолног пића, а та компанија има и лиценцу „Џони вокера“ за познати бренд Џон плејер спессел. У склопу компаније налази се и бензинска пумпа. Поред увоза алкохола, Давидовићева компанија бави се и грађевинским пословима.

Иако је пре две године одлучио да пресели сав свој бизнис из Црне Горе у Србију, Давидовић је наставио да послује у домовини. Ове године његова фирма "Никсан" добила је посао комуналног уређења градског грађевинског земљишта – обилазнице у Бечићима, вредан више од 200.000 евра.

Пре 11 година Давидовић је нападнут и претучен док је трчао на трим-стази испод Требјесе. Нападач никада није откривен.

Прочитајте ОВДЕ   све детаље о овом догађају.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА