Најновије

СИРИЈСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ САТИРУ ЏИХАДИСТЕ У КАБАНИЈУ: Терористи напали војску, а онда је за њих уследио пакао! Исламисти се крију по тунелима

Ратни хеликоптери Сиријске арапске армије (САА) током дана жестоко су бомбардовали положаје џихадиста на североистоку Латакије.

САА је хеликоптерима гађала непријатељска упоришта (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, преноси да у овим нападима САА није користила авионе због лошег времена, већ само хеликоптере.

Напади на положаје џихадиста трају током целог дана, а главна мета је главно упориште терориста град Кабани и његова околина. Наводи се да је ова акција одговор на нападе џихадиста, који су претходних дана ракетирали положаје САА.

Један војни извор је пренео да сиријски хеликоптери бомбардују скровишта и тунеле терористичких група које предводе припадници Хаџата Тахрира ал-Шама и његових савезника. Џихадистички побуњеници се крију у овим тунелима и скровиштима у Кабанију и околини.

Према последњим информација, ова акција је дала добре резултате, пошто је уништен велики број непријатељских упоришта, а међу џихадистима има велики број погинулих и рањених.

Такође, наводи се да САА очекује да се побољшају временски услови да би могли сиријски и руски ловци да крену у акцију и да наставе ваздушне ударе по џихадистима.

САА већ месецима неуспешно покушава да заузме Кабани, који је главно упориште терористима у овом подручју. Војни извор је пренео да се очекује да ваздушни удари ослабе непријатељску одбрану да би САА могла да крене у копнену офанзиву.

Прочитајте ОВДЕ ко помаже џихадистима да нападају руску војну базу Хмејмијм.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА