Најновије

Следећи светски сукоб биће последњи рат који ће избрисати човечанство! Ово се догађа

Следећи светски рат биће “последњи рат” јер ће избрисати човечанство, упозорава стручњак, рекавши да је нуклеарни арсенал променио модел ратовања.

Илустрација (Фото: Правда)

Пет земаља поседује нуклеарно оружје, а то су САД, Русија, Француска, Велика Британија и Кина. Али Израел, Индија, Пакистан и Северна Кореја такође граде значајан нуклеарни арсенал. Ако би Трећи светски рат избио између две, или више ових земаља, то би могло да избрише човечанство.

Аутор књиге End Times, сматра да је највећа претња животу на Земљи нуклеарни рат.

Утврдио је да су политички лидери у електроенергетским центрима попут Русије и САД-а „мање стабилни“ и склонији притискању црвеног дугмета.

Новинар је рекао да је сада опаснија атмосфера него током хладног рата, јер су тензије између Совјетског Савеза и САД порасле до тачке да су многи почели да се плаше нуклеарног рата.

Аутор је изјавио: „Још увек је највећа претња нуклеарни рат. Мислим да смо то заборавили или занемарили“.

„Сада нуклеарно оружје поседује више земаља него током хладног рата“.

„Када разговарате са стручњацима, који су живели у том временском периоду, кажу да је сада заправо опасније време, делом и зато што имате мање стабилне вође у државама попут Русије и САД.“

Аутор тврди да се данас нуклеарно оружје складишти на исти начин као и током хладног рата, што је лоша вест.

Додао је: „Није успостављен прави систем контроле нуклеарног оружја. Тек је током шездесетих година схваћено да употреба овог оружја неће бити следећи рат, већ „ последњи“.

У априлу ове године, извештај Комитета за међународне односе Дома лордова каже да је “ризик од употребе нуклеарног оружја сада већи него што је био током хладног рата.”

Извештај је као разлог за ескалиране тензије навео “лоше односе између држава које поседују ово оружје, нове способности и технологије”, а један стручњак сада верује да је то највећи ризик с којим се суочава човечанство.

Претња нуклеарног рата, укључујући САД, Кину и Русију и даље је велика претња, рекли су научници, а климатске промене су такође један од главних разлога за забринутост.

Човечанство се сада суочава са две истовремено егзистенцијалне претње, од којих свака треба да буде предмет бриге и непосредне пажње.

Ове велике претње – нуклеарно оружје и климатске промене – погоршане су прошле године све већом употребом информативног рата за подривање демократије широм света, повећавајући ризик од ових и других претњи и стављајући будућност цивилизације у ванредну опасност.

Почела масовна мобилизација кључних помагача руске војске! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА