Најновије

НОРМАЛИЗАЦИЈА ПОШТАНСКОГ САОБРАЋАЈА У ТОКУ! Запослени више не штрајкују

ЈП "Пошта Србије" уз пуну одговорност према корисницима и запосленима спроводи мере за успостављање неометаног процеса рада у свим радним јединицама и поштама са циљем благовремене исплате пензија и регулисања поштанских токова, наводи ово предузеће у саопштењу.

Пошта (Фото: Јутјуб)

"Данас се исплата пензија на шалтерима пошта обавља неометано у 1.446 пошта широм Србије. Током првог дана исплате пензија на шалтерима пошта исплаћено је преко 103.000 пензија. Достава пензија на кућну адресу за 190.000 пензионера ће се обављати по плану почев од сутра, сукцесивно у наредних пет дана."

Напомињемо да су од 3. децембра до данас пензије благовремено испоручене на адресе 15.700 пензионера из самосталних делатности и близу 61.000 пољопривредних пензионера, наводе из "Пошта Србије".

Пошиљке које касне биће у најскорије време испоручене

Такође, због технолошких проблема у фази прераде због незаконите обуставе рада дела запослених, спроведене су мере да пошиљке које касне буду у најскорије време испоручене до крајњих дестинација.

Успостављене процедуре подразумевају давање предности приоритетним пошиљкама, попут медицинске опреме и материјала, хитне здравствене документације, приоритетних пошиљака важних институција и рачуна великих корисника, који показују пуно разумевање и сарадњу.

Молимо кориснике за разумевање како бисмо прво испоручили приоритетне пошиљке, уз напомену да одговорно стојимо иза преузетих обавеза и да ће сви потражни поступци и рекламације бити благовремено решавани.

Отежано функционисање поштанског саобраћаја у претходним данима проузроковано је незаконитом обуставама рада једног мањег дела запослених.

С тим у вези, у 90 од укупно 1.536 корпоративних и уговорних пошта на територији читаве Србије онемогућено је успостављање законског минимума процеса рада, а мере које се примењују имају за циљ успостављање неометаног рада шалтера и у поменутих 90 пошта.

Кориснички сервис

Корисницима је ради добијања неопходних информација на располагању кориснички сервис и бројеви: 0700 100 300 и 011 3607-788, и-мејл contact@ptt.rs и контакт форма на сајту Предузећа. За информације о новчаним услугама, укључујући и исплату пензија, уведен је додатни кориснички број 011 3718-280.

У име преко 12.000 запослених који обављају савесно своје радне обавезе, јер они једини имају легитимитет да упуте извињење корисницима, преносимо јасну поруку корисницима да предузимамо све неопходне мере да задржимо поверење које нам указују, наводи се на крају саопштења.

Србија је једина земља која је после 100 година у Европу вратила деспотски режим, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА