Најновије

ТОМПСОН СМЕ ДА ВИЧЕ ЗА ДОМ СПРЕМНИ?! СРАМОТА: Ево како је суд у Загребу одлучио да хрватски певач усташким поздравом не крши закон!

Трочлано веће Високог прекршајног суда у Загребу пресудило је да Марко Перковић Томсон узвикивањем "За дом спремни" на почетку песме "Бојна Чавоглаве" није прекршио закон.

Марко Перковић Томпсон (Фото: Јутјуб)

Овај исти суд раније је донео пет правоснажних пресуда у којима је пресудио да узвик "За дом спремни" представља незаконито понашање.

Ова најновија одлука још није послата из суда и још није коначна, јер је заустављена у евиденцији судске праксе, посебном судском одељењу које анализира сваку нову пресуду и утврђује да ли је она усклађена са претходним пресудама тога суда које су се тицале истог питања, али и пресудама Европског суда у Стразбуру и Суда ЕУ.

Као највиши суд у прекршајној грани судства, Високи прекршајни суд надлежан је и за уједначавање судске праксе у Хрватској.

Портпаролка Високог прекршајног суда Гордана Коротај, рекла је, одговарајући на питање у којој је фази предмет Марка Перковића Томпсона и да ли је тачно да га је трочлано веће тог суда ослободило, да не може да даје информације о том предмету док се пресуда пошаље са суда.

У случају да се због неусклађености са ранијим пресудама заустави новодонета пресуда сазива се општа седница судског одељења у чију надлежност припада и спорна пресуда.

То одељење има девет судија који би требало да расправљају о спорној пресуди и њеној утемељености и ако већина судија заузме став да је трочлано судско веће у случају Томпсон погрешило и донело пресуду супротну досадашњој пракси Високог прекршајног суда о поздраву "За дом спремни" предмет ће се вратити истом већу на поновно одлучивање.

Уколико се на седници судског одељења за јавни ред и мир већина судија сложи да је са донетом ослобађајућом пресудом за Томпсона све у реду, она постаје правоснажна и шаље се странкама.

Како се додаје о Томпсоновом предмету ће се на Високом прекршајном суду још неко време већати.

Прочитајте ОВДЕ шта Ердоган планира са базом Инџирлик.

Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА