Најновије

ЏОНСОН ПОРУЧИО ШКОТИМА: Неће бити новог референдума! Остајете у Британији!

Британски премијер Борис Џонсон поручио је данас шкотској лидерки Николи Старџен да неће бити новог референдума о независности Шкотске и истакао да се мора поштовати претходно гласање из 2014. године.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Премијер је јасно ставио до знања да је и даље против другог референдума о независности, подржавши већину људи у Шкотској која не жели да се врати подели и неизвесности, наведено је у саопштењу из његовог кабинета.

Он је додао да је резултат референдума из 2014. био одлучујући и да га треба поштовати.

Лидерка Шкотске националне партије (СНП) Никола Старџен изјавила је раније данас да је сада време да земља одлучи о својој будућности и да ће њена администрација следеће недеље покренути правна овлашћења за расписивање референдума о независности.

"Народ Шкотске је рекао своје. Сада је време да одлучимо о својој будућности", рекла је Никола Старџен пошто је њена Шкотска национална партија повећала број места у британском парламенту.

"Шкотска влада ће следеће недеље објавити детаљан, демократски случај преноса власти како би се покренула правна процедура за одржавање референдума", додала је, позивајучхи се на администрацију на чијем је челу у Единбургу.

Прочитајте ОВДЕ о мистерији несталог малезијског авиона.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА