Најновије

КИЈЕВ ЉУТ НА СРБИЈУ ЗБОГ ПУТИНОВЕ ЧЕЛИЧНЕ ЛЕДИ! ПОКЛОНСКА ИХ ОДУВАЛА: Имате неки проблем?!

Наталија Поклонска, заменик председника Одбора за спољну политику Државне думе, критиковала је украјинско министарство спољних послова због протестне ноте коју је Србији изразило због посете кримске делегације и додала да таква реакција министарства неће ништа променити.

Поклонска (Фото: РИА)

Украјинско министарство спољних послова на својој званичној веб страници саопштило је да је изразило ноту протеста Србији у вези са службеном посетом кримске делегације Београду, која се је била почетком децембра. Током посете одржано је неколико званичних састанака, укључујући политичаре и посланике српског парламента, као и конференција о успостављању конструктивних односа између европских земаља и Русије и процеса признавања исхода кримског референдума.

У саопштењу се наводи да Украјина доживљава посету кримљана "као непријатељски чин" и покушај Русије да "легитимише илегалну окупацију" полуострва.

"Наше посете праве посао Министарству спољних послова Украјине. Такве реакције могу да трају унедоглед, али то ништа неће променити. Конструктивна сарадња могућа је само на основу поштовања историјског и праведног избора грађана Крима", рекла је Поклонска за РИА Новости.

Она је напоменула да је спремна да лично одговори на сва питања која се тичу законитости кримског референдума.

"Ако је у вези с том темом потребно размотрити било каква питања, спремна сам лично на њих да одговорим", нагласила је Поклонска.

Захваљујући руским летелицама Војска Србије може да створи аеромобилни батаљон специјалне намене. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА