Најновије

"ПОЗНАТА БЕОГРАДСКА КАЛАШТУРА КОЈА СЕ КУ*ВАЛА СА СТРАНИМ АМБАСАДОРИМА!" Шешељ осуо паљбу по Биљани Србљановић и Филипу Давиду!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ оплео је по драмској списатељици Биљани Србљановић, али и по писцу Филипу Давиду јер су, по његовом мишљењу, извређали писца Петера Хандкеа коме је уручена Нобелова награда за књижевност за 2019. годину.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

На свом Твитеру написао је како је Србљановић "позната београдска калаштура која се годинама курвала са страним амбасадорима и хватала у свако издајничко коло"

Према његовом мишљењу, како је и написао у твиту, засметало му је што се обрушила на великог књижевника Петера Хандкеа, где је написао: "Назива га негатором геноцида и ђубретом. И гле, не оглашава се нико од наших дежурних моралиста."

Претходно, списатељица је написала, алудирајући на Хандкеа, како добар писац не мора да буде добар човек.

"Добар писац не мора бити добар, моралан, често може бити протува, криминалац, отпадник. Велики писац не мора увек имати добре мисли, оне често могу бити подле", написала је Биљана, што је испровоцирало лидера СРС.

Шешеља је додатно изнервирао Филип Давид због тога што је Нобеловца назвао "моралном нулом".

Писац Петер Хандке је у жижи јавности поводом уручења Нобелове награде. Главна критика се односи на његов "лик и дело" и везана је за подршку некадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића. 

Успео је да се замери западном свету и наишао је на осуде истог јер је, док је боравио на просторима некадашње Југославије, написао есеј "Правда за Србију" док је још трајао рат.

Лазански руским медијима открио шта би спасило Србију од нове агресије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА