Најновије

ТУРСКИ ВОЈНИЦИ ПОЧИНИЛИ РАТНИ ЗЛОЧИН У СИРИЈИ: Ердогану прети хашка оптужница!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган налази се пред подизањем оптужнице за ратне злочине због стравичних злодела које су регуларне јединице турске војске починиле у Сирији.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Поједини медији тврде да постоји узнемирујући видео-снимак бруталне егзекуције две курдске жене, које су турски војници 2016. године хладнокрвно стрељали на непознатој локацији у Сирији.

Извори откривају да се наведени видео-снимак однедавно налази и у поседу Међународног кривичног суда у Хагу, који, како тврде, припрема подизање оптужнице за ратне злочине против председника Турске, као главнокомандујућег оружаних снага те земље.

О лошем имиџу који је Турска под Ердогановим руководством стекла у западном свету сведочи и јучерашња одлука америчког Сената да једногласно усвоји резолуцију којом се признаје турски геноцид над Јерменима почетком 20. века.

Резолуцију је крајем октобра прво изгласао Представнички дом Конгреса, што је изазвало дубоко незадовољство Турске која геноцид негира.

Историчари процењују да је војска тадашњег Отоманског царства током и после Првог светског рата убила 1,5 милиона Јермена, што се сматра првим геноцидом у 20. веку.

Прочитајте ОВДЕ шта је Борис Џонсон рекао после победе на изборима.

Извор: Фонет/Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА