Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ОЧИТАО БУКВИЦУ МИЛУ! Сви храмови припадају Црној Гори, а не кумровачким ђацима!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије рекао је да захтевају да се цркви и другим верским заједницама врати оно што је опљачкано после 1945. године, па да се после тога донесе нормалан и европски закон о верским заједницама.

Митрополит Амфилохије (Фото: spc.rs)

Амфилохије је оценио да је несхватљиво у савременој Евопи да секуларна држава хоће имовину и храмове цркве. То, како је рекао није било ни у време краља Николе.

Амфилохије је на конференцији за медије поводом Црквено-народног сабора који се у Никшићу одржава 21. децембра, истакао да су забринути што Влада покушава да донесе антицрквени закон против цркве која је темељ Црне Горе и која је основала Црну Гору.

Везано за сабор у Никшићу, Амфилохије је рекао да сваке године преносе мошти Светог Симеона дајбабског, наводећи да је то природно да се уради и са Василијем Острошким. То се, како каже, ради и у у Русији и другим земљама. Амфилохије је истакао да су на Сабор мира и помирења 21. децембра позвани сви, па и они који се "љуте на њега и епископа будимљанско- никшићког Јоаникија". Он је казао да садашња власт наставља расколе законом о слободи вероисповести. Амфилохије је оценио да ће црква законским средствима бранити своју имовину.

- Сви ти храмови припадају Црној Гори и нико их неће носити из Црне Горе - поручио је Амфилохије. Он је представнике власти назвао "кумровачким ђацима" који се понашају горе од "оног из Кумровца", наводећи да га чуди ко је саставио такав закон.

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије је казао да је намера Закона о слободи вероисповести злокобна, да се још једном опљачка црквена имовина.

Пацолијев саветник тражи да Ивица Дачић одговара пред Специјалним судом у Хагу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА