Најновије

СЦЕНАРИО КОЈИ ЈЕ ЗАПАЊИО СВЕТ: Ево како би у четири минута изгледао напад Јужне на Северну Кореју (ВИДЕО)

Јужнокорејске ваздухопловне снаге су објавиле видео који представља симулацију превентивног напада на Северну Кореју.

Авиони Јужне Кореје спремни су да одговоре на сваку агресију (Фото: Јутјуб)

Јужна Кореја је показала арсенал оружја набављен од САД, а у видеу су приказани борбени авиони Ф-35 и други како нападају севернокорејске положаје јасно означене црвеним звездама које откривају ко је заправо "мета напада".

Четвороминутни видео почиње тако што шпијунски дрон америчке производње, "глобал хок", открива непријатељску активност, а потом авион уништава севернокорејски интерконтинентални балистички ракетни систем Kвасонг-14. У клипу се спомиње "славна победа обећана без обзира на околности".



Провокативни клип је објављен након најновијег тестирања севернокорејског ракетног мотора обављеног прошле седмице које многи сматрају великим кораком напред до развијања далекометног балистичког пројектила. Пјонгјанг инсистира да оружје развија искључиво за самоодбрану. Преговори са Амриком за денуклеаризацију су пропали прошле године, а рок који је Северна Кореја поставила за "оживљавање" преговора је крај године и брзо се приближава.

Севернокорејски заменик министра за спољне послове Ри Тае-сонг је рекао да "у потпуности зависи од САД какав ће божићни поклон изабрати", али није открио какве би "поклоне" Северна Кореја могла да понуди.

Сеул је 2014. године потписао уговор с Вашингтоном за куповину Ф-35А борбених авиона вредних 6,8 милијарди долара. До 2021. године ће их имати укупно 40. Потписан је и уговор за куповину 30 РКУ-5 Глобал ксок шпијунских дронова.

Прочитајте ОВДЕ какав су ударац доживели терористи у Сирији када су наишли на САА.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА