Најновије

ВУЧИЋ ПРИХВАТИО ПОМЕРАЊЕ ИЗБОРА! Ана Брнабић тврди: Замолила сам председника Србије, а он је услишио моје жеље иако је био против

Премијерка Србије Ана Бранабић изјавила је да је лично замолила председника Србије Александра Вучића да се максимално помери датум одржавања избора, али у складу са законом и Уставом, да је председник био против тога, али да је прихватио њену молбу.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Она је на конференцији за новинаре рекла да је Вучић сматрао да је за Српску напредну странку боље да избори буду што пре, да је то боље за грађане, али да су желели да изађу у сусрет делу опозиције и захтевима европарламентараца.

"Могу само да претпоставим да ће опозиција која је тражила време да се додатно рзамахне, да представи брилијантне идеје попут упада у РТС, превртања коцке, куцања на скупштину, да ће на најбољи начин искористи то време", рекла је Брнабић.

Она је истакла да је расписивање избора ексклузивно право председника Србије и да је она тражила померање да би показали добру вољу да се опозицији да додатно време, али је додала да одлагање за девет месеци није по Уставу.

"Мени из мојих разговора са председником не делује да је он спреман да компромитује Устав и законе. Не верујем да ће померања од девет месеци бити", рекла је Брнабић.

Она је истакла да верује да ће Вучић обавестити јавност када ће бити избори, а да она није овлашћена да говори о томе.

Премијерка је рекла да је од почетка међустраначког дијалога уз посредство Европске уније, Влада Србија радила све што су партнери тражили или опозиција.

Она је рекла да поправљање изборних услова нису празна обећања, већ да има 17 препорука из дијалога и да је више од 70 одсто препорука у потпуности урађено.

Брнабић је истакла да су данас изборни услови далеко бољи од услова 2012. године и да се говори о још транспарентнијим процесима.

Брнабић је рекла да 2012. није било медија који су подржавали опозицију у потпуности и да није било медија попут Н1, Нова С, Данас, Крика, Бирна и Цинса.

Она би, како је рекла, европарламентарку Тању Фајон питала да ли су 2012. били регуларни изборни услови, а она лично сматра да нису.

Брнабић је рекла да Влада Србије континуирано ради на побољшању изборних услова.

Она је нагласила да је као министарка за државну управу и локалну самоуправу системски радила на унапређењу бирачког списка и да је он данас потпуно транспарентан у којем свако преко портала може да провери информације о себи и реагује на неправилности.

Она је најавила да ће Влада и председник 28. децембра грађанима представити програм Србија 2025.

Прочитајте ОВДЕ када би могли да буду одржани избори у Србији.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА