Најновије

НАЈГОРИ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ ОД 1935. ГОДИНЕ! Корбин се напокон огласио: Извињавам се због пораза и преузимам одговорност!

Вођа британске опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин извинио се присталицама странке због најгорих изборних резултата од 1935. године, у писму које је упутио листу "Сандеј мирор", али је истакао да је поносан јер је понудио поруку наде.

Џереми Корбин (Фото: Јутјуб)

Корбин је поучио да ће лабуристи учити из ових избора и саслушати гласаче који су напустили странку. Он је у писму признао пропусте странке и преузео одговорност за лош резултат на изборима.

"Научићемо лекције из овог пораза, пре свега слушајући гласаче које смо изгубили. Вратићемо њихово поверење", рекао је Корбин.

"Ово је тежак пораз и ударац за свакога ко жели истинске промене. Жао ми је због пораза и преузимам одговорност", написао је Корбин, који је најавио повлачење са места лидера лабуриста почетком наредне године.

Он каже и да је његова изборна кампања ипак била успешна јер је отворила неке нове дебате о мерама штедње, неједнакости у друштву, корпорацијама и еколошким питањима.

Додао да ће бити тешко повратити изгубљено поверење гласача, пошто је странка на изборима 12. децембра претрпела најтежи пораз од 1935. године, чак и у традиционалним упориштима.

Љути посланици из Лабуристичке партије ће први пут рећи Корбину своје мишљење у уторак на састанку странке, када највероватније неће добити подрску после губитка чак 50 посланичцких места на изборима.

Санкције су алтернатива војним конфликтима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА