Најновије

ОВОМ РАКЕТОМ УДАРАЈУ НА РУСЕ И КИНЕЗЕ! Американци развили и тестирали пројектил за уништавање покретних циљева на небу и води! (ВИДЕО)

Америчка ракета ПрСМ (Precicion Strike Missile) класе земља-земља, коју развија корпорација „Локид Мартин“ за ваздухопловство и морнарицу САД, требало би да може да савлада руски систем за противваздушну одбрану. Ово је саопштио за часопис „Брејкинг дифенс“ амерички генерал Џон Раферти.

Америчка ракета ПрСМ (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, на европском ратишту ракета ће се првенствено користити као контрамера руским системима за противваздушну одбрану. Она, истовремено, треба да се у Тихом океану супротстави кинеским ратним бродовима.

Генерал је нагласио да би ракета требало да замени тактички ракетни систем АТАЦМС. Ова ракета ће бити мањих димензија у односу на своју претходницу. То ће омогућити да се у контејнере система стави више пуњења.

- Направили смо преседан у томе како развијамо, али и тестирамо ове системе. Читав овај програм је веома агресиван у сваком смислу- изјавио је амерички генерал.

Лист наводи да је успешна ракетна проба ПрСМ-а изведена на полигону „Вајт сендс“ у Новом Мексику 10. децембра. Ракета је прешла око 240 километара и погодила све циљеве.

- На првом лету ишли смо до краја, и видели смо снажну ратну детонацију, што је нешто на шта смо најпоноснији. Нисмо уопште спавали, али ни треба, јер нам адреналин жестоко ради- казао је он за "Брејкинг дифенс". 

Ракета ПрСМ могла би да уђе у службу 2023. године. Две године касније планирано је да се она обнови и опреми функцијом праћења и уништавања покретних циљева.

Прочитајте ОВДЕ  све о белоруском Терминатору.

Извор: rs. sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА