Најновије

23 МЕСЕЦА ОД УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Докле је стигла истрага?

Навршава се двадесет три месеца од убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића. Из Иницијативе подсећају да је убица и даље на слободи.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Грађанска иницијатива подсећа да је у протеклих месец дана специјални тужилац подигао оптужнице против шест особа српске националности, у којима се наводи њихова умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда".

- Фотографије делова оптужнице, као "ексклузивно" јавности предочене изјаве заштићених сведока, делови обдукционог налаза су освануле у косовским медијима, док осумњичени и њихови браниоци нису добили на увид нити оптужнице нити предмете списа. То говори да је битнији нечији публицитет него спровођење закона у овом озбиљном случају, решавању убиства српског политичара - наводе из ГИ СДП.

На оптужници се нашла и секретарица Оливера Ивановић, Силвана Арсовић, што ГИ СДП најоштрије осуђује.

- Овај вид психолошког и политичког притиска на једну самохрану мајку, једну вредну секретарицу која се и тога јутра као и 13 година пре нашла на свом радном месту. Њеним адвокатима ће тек бити уручена оптужница и списи предмета. Надамо се да ћемо добити доказе, за шта се терети Арсовић Силвана, која у овом случају представља колатералну штету док је убица на слободи - наводи се у саопштењу ГИ СДП.

Лидер ГИ СДП, Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. са шест хитаца у леђа испред страначких просторија у Северној Митровици.

Против шест лица српске националности подигнута је оптужница за учешће у убиство Ивановића.

Терориста Харадинај октрио зашто су га звали у Хаг! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА