Најновије

ДРАМА У ПРИШТИНИ! КОСОВО ЈЕ ЛЕГЛО ЏИХАДИСТА! Полиција и тужилаштво на ногама: Подигнуте нове оптужнице због придруживања Исламској држави

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је данас оптужницу против А.М-З. због “организовања и учешћа у терористичкој групи”, наводи се у саопштењу.

Припадници Исламске државе (Фото: Јутјуб)

А.М-З. се терети да је намерно и свесно 12. септембра 2014. заједно са супругом и њиховом ћерком, отпутовала са аеродрома „Адем Јашари“ у Приштини, у Истанбул, одакле је отишла у Сирију где се придружила терористичким организацијама Исламска држава и Ал-Нусра.

У току боравка у ратним зонама, посећивала су их различита лица, а у том периоду је добијала и износе од 50 до 150 долара месечно, прехрамбени пакет и ствари за хигијену, док је њен супруг  вежбао са сиријском војском и држао предавања у џамији у граду Манбиџ, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Окривљену А.М-З. су америчке правосудне институције вратиле на КиМ 20. априла ове године.

Ово је седма жена против које је Специјално тужилаштво Косова подигло оптужницу у последњих месец дана.

Још једна оптужница на КиМ због ИД

Специјално тужилаштво подигло је данас оптужницу против још једне особе за учешће у терористичкој групи.

Овог пута у питању је мушкарац А.К. који се терети да је јуна 2014, са приштинског аеродрома, отпутовао у Турску одакле се пребацио у Раку где се придружио ИД као члан „батаљона Абу Мусаб Зархави“ да би се годину дана касније – 2015. пребацио у Дамаск.

Током боравка у Сирији, А.К. је задобио повреде током напада ИД на војни аеродром „Ал-дамаy“ када је нагазио на мину и провео у болници четири месеца. Ухапсиле су га још пре две године Сиријске демократске снаге да би на КиМ био депортован 19. априла ове године.

Прочитајте ОВДЕ докле је стигла истрага о убиству Оливера Ивановића.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА