Најновије

СТИГЛА ИХ ПРАВДА! Сиријске снаге објавиле никад виђени снимак: Овако џихадисти чекају на суђење у својим ћелијама! (ВИДЕО)

Нови видео објављен у понедељак показао је хиљаде мушкараца за које се сумња да су повезани са терористичком групом Исламске Државе која чека суђење у централном затвору Хасаках, који контролишу Сиријске демократске снаге (СДФ).

Ухапшени чланови Исламске Државе (Фото: Јутјуб)

У никад виђеним снимцима из затвора, заточеници се виде у наранџастим комбинезонима како седе на мадрацима у претрпаним ћелијама, док стражари СДФ-а непрекидно патролирају.

Абду Алрахману, притворенику из Ирака, стражари су дозволили да слика у својој ћелији.

“Ова слика говори о заробљенику ума, овде црна представља таму“, рекао је. "Овде се жели ослободити, али не може доћи до кључа и потребна му је помоћ баш као што сам и ја у затвору, а СДФ ми је помогла, дали су ми ову опрему да сликам."

У затвору се, како се извештава, налази око 5.000 притвореника из 54 земље, од којих су неки тинејџери. Средишњи затвор Ал-Хасаках и други притворски објекти на североистоку Сирије у средишту су спора између Вашингтона и његових европских савезника, који тек треба да нађу решење за процесуирање затвореника из западних земаља.

Према Пентагону, отприлике 10.000 осумњичених затвореника ИД-а које СДФ држи у региону, око 8.000 је из Ирака и Сирије. Иако је амерички Стејт Департмент одбио да каже колико их је из Европе, према неким извештајима процењује се да их има на стотине.

Шта је руски пројекат “Бод”, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА