Најновије

ЖЕСТОКИ УДАРИ ПО ТЕРОРИСТИМА! 48 САТИ ПАКЛА ЗА ЏИХАДИСТЕ: Руски и сиријски ловци немилосрдно бомбардују непријатељска гнезда

Руске и сиријске ваздушне снаге извеле су у претходних 48 часова масовне ударе на положаје џихадиста у северозападној Сирији.

Руски ловци бомбардују џихадисте у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији, сиријски и руски борбени авиони су у претходна два дана бомбардовали положаје џихадиста у Идлибу, Хами, Алепу и Латакији.

Један војни извор је изјавио да је у протеклих 48 часова изведено више ваздушних удара од стране сиријских и руских ловаца него у првој половини децембра.

Он је као разлог за масовне ударе по положајима џихадиста углавном окупљених око Хаџата Тахрира ал-Шама навео слабљене одбране терористичких група на свим фронтова, пошто САА гомила војску дуж јужног дела провинције Идлиб.

Такође, наводи се да су Пети корпус, Седма дивизија и 25. специјална јединица САА пребачени на овај фронт како би учествовали у предстојећој офанзиви на упоришта џихадиста у овом подручју.

Међутим, упркос масовним ваздушним ударима, који су уништили велики број непријатељских упоришта, а и довели до огромних губитака међу џихадистима, терористичке групе, како преносе обавештајци са терена, покушавају да се прегрупишу и да спремно дочекају офанзиву САА.

Прочитајте ОВДЕ како су се џихадисти провели када су напали сиријску војску.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА