Најновије

ЧЕКА СЕ ОДГОВОР РУСА: Помпео оптужио Русију за "злоћудан" утицај у Латинској Америци! Ево шта је све рекао!

Амерички државни секретар Мајк Помпео је рекао да ће САД помоћи "легитимним владама" у Латинској Америци, како би се спречило да протести "пређу у нереде", обраћајући се на Универзитету у Луисвилу.

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Изјавио је да се америчка политика у Латинској Америци заснива на „моралној и стратешкој основи“, што значи да Вашингтон „не може да толерише“ режиме које сматра незадовољавајућим у региону.

Помпео је рекао да протести у Боливији, Чилеу, Колумбији и Еквадору одражавају "карактер легитимних демократских влада и демократског изражавања" и да би владе у региону то морале поштовати.

Помпео је додао да ће САД "наставити да подржавају земље које покушавају да спрече Кубу и Венецуелу да преузму те протесте". Такође је оптужио Русију за "злоћудан" утицај у Латинској Америци и за "подршку" демократски изабране венецуеланске владе Николаса Мадура.

Коментари који подижу обрве уследили су након новембарског пуча у Боливији, у којем је социјалистички председник Ево Моралес свргнут усљед насилних протеста и напада на политичаре што га  је присилило да напусти земљу. Опозициони лидер Жанин Ањес се потом прогласипла за "привременог председника", а претходни протести предвођени опозицијом започели су због наводних изборних неправилности.

Борељ се огласио о укидању санкција! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА