Најновије

ЊИХОВА РЕЧ НЕ ВРЕДИ ВИШЕ НИШТА! Америка 117 пута прекршила споразум са Русијом

Америчка страна је 117 пута прекршила Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, саопштио је телевизији „Звезда“ стручњак из Центра за војно-политичка истраживања МГИМО при Министарству спољних послова Русије Владимир Козин.

Ракета (Фото: mil.ru)

Козин тврди да је америчка страна од 2001. године за време тестирања ПВО система користила ракете средњег и кратког домета за имитирање мета.

Према његовим речима, подаци нису узети из тајних извора, већ из званичних извештаја Управе за ракетну одбрану САД и из референтних материјала научно-истраживачког oдељења Конгреса. Он је додао да је о свему обавестио и своје колеге током недавно одржане Хашке конференције.

„Сто осам тестирања и 117 ракета. Цео списак се налази у мојој архиви. То су озбиљне ствари. Зашто не можемо званично да обавестимо цео свет о томе? Ево, ја сам то саопштио у Хагу“, рекао је Козин.

Према речима стручњака, НАТО сада припрема терен за размештање својих нових ракета, што не може да не изазове забринутост.

Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета престао је да важи другог августа. Иницијатор су биле САД, које су оптужиле Русију да не поштује споразум, док је Москва све оптужбе негирала.

Експерти се плаше да би то могло да изазове трку у наоружању.

Хрватска креће са набавком хеликоптера UH-60M Black Hawk! Више о томе сазнајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА