Најновије

ПОЛИТИКОЛОГ ОБЈАСНИО ТАПКАЊЕ У ПРАЗНО: „Решавање Косова није у врху приоритета ЕУ“! Ево чиме се они баве

„Косовски проблем и стање на Западном Балкану нису приоритет нове европске администрације, иако се реторички залаже за политику проширења“, изјавио је политиколог Филип Балуновић.

Политиколог Филип Балуновић (Фото: Јутјуб)

Они знају шта се дешава овде и мислим да су свесни да је суштинско решење тог проблема јако далеко. Преузели су на себе обавезу да се баве тим питањем, између осталог и како би уравнотежили односе моћи у односу на интересе које САД и Русија имају у овом региону – оценио је Балуновић.

Он је нагласио да су највећи изазови Европске уније пре свега унутар њених граница: од мигрантске кризе, Брегзита, преко сецесионитичких покрета унутар Уније, јачања деснице…

У случају Косова, ЕУ, као наднационална организација, тежила је да себе представи као полтички ентитет који може да се такмичи са озбиљним глобалним играчима, напоменуо је тај политиколог.

Међутим, иако, како каже, можда звучи наивно, Балуновић верује да би главну реч у решавању спора требало да имају два народа Срби и Албанци, који имају историју која је саздана и из периода конфликата и из периода суживота.

Када Србија очекује нова преговарачка поглавља сазнајте ОВДЕ.

Извор: kosovo-online. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА