Најновије

ШТА ЋЕ НА ОВО РЕЋИ НАТО ЛОБИ У УКРАЈИНИ? Зеленски се осврнуо на сукобе у Донбасу па поменуо Путина! Ево шта је рекао о сарадњи!

У напорима са циљем проналаска решења за сукобе у Донбасу неће бити напретка без дијалога са председником Русије Владимиром Путином, изјавио је председник Украјине Владимир Зеленски.

Володимир Зеленски (Фото: ria.ru)

Он је у видео-снимку објављеном на "Фејсбуку" рекао да би се могло "радити и без дијалога, али да би то било као коришћење справе за трчање на којој се трчи у месту без померања напред".

- Не желимо да трчимо у месту, желимо да се све ово заврши - истакао је Зеленски.

Зеленски је нагласио да његово учешће на састанку Нормандијске четворке, који ће се одржати 9. децембра у Паризу, неће бити издаја народа, јер је само одржавање састанка - победа.

Украјински лидер је нагласио да не постоји алтернативно решење за смиривање сукоба којим би се заменила дипломатска средства, уз упозорење Украјинцима да не треба да верују политичарима који критикују одржавање дијалога, пренио је ТАСС.

- Дипломатија је једини начин - убијеђен је Зеленски.

На питање да ли верује Путину, Зеленски је за пољски "Изборни лист" рекао да се у политици никоме не може веровати и да никоме не верује у политици.

- Волео сам математику у школи. Ту решавате једначине са једном или две непознате. С друге стране, овде је све непознато, укључујући нашу земљу, политичаре у њој. Ја долазим из пословног света и сматрам да се никоме овде не може веровати. Уместо тога, свако гледа своје интересе - каже председник Украјине.

Путин потписао закон о додатном регулисању деловања страних медијских агената! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА