Најновије

ЂУКАНОВИЋ ДОБИО БРУТАЛАН ОДГОВОР: Ко мисли да ће Мило у залетању на Светога Василија Острошког бити победник, просто му било!

Црногорски председник Мило Ђукановић изјавио је да се вара свако појединачно или било која институција да може да победи државу Црну Гору.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

"Ја нерадо одговорам логиком снаге и логиком силе, али мислим да о свим питањима, па и оним важним око којих се драстично разликујемо да је могуће толерантно разговарати. Али, када вас доведу у ситуацију да морате одговорити на њихове аргументе онда желим да кажем да се вара свако појединачно или било која институција да може да победи било коју државу, укљућујући и државу Црну Гору", поручио је Ђукановић у емисији Жива истина.

Он је рекао да је у прошлости било таквих покушаја.

"Видели сте како је то завршено и видели сте да су поломили зубе они који су мислили да руше државу. Ко год нам сада прети својом спремношћу да ће да се спали, да се жртвује, да нема бољег момента да се постане светац него сада да се направи неко самоубиство, мора да добије јасан одговор. Много нас је више на овој страни, који смо све у животу до сада дали да исправимо једну историјску неправду и да обновимо црногорску државу, који смо врло поносни на то своје остварење, и спремни смо да свим могућим средствима бранимо тај државни кров над главом", поручио је Ђукановић и додао:

"Према томе немојте нам се залетати, најљубазније вас молимо".

Не намећите народу избор цркве

Нова српска демократија поручила је Милу Ђукановићу и држави да, како кажу, не намећу народу избор цркве јер је у том случају, како истичу у НСД, држава та која може престати да постоји, а не црква.

“Ми се не залећемо, ми чекамо пред светињама нашу браћу коју је Ђукановић заробио да нам кажу јесмо ли браћа и јесмо ли народ Светог Василија Острошког”, поручују из НСД.

У тој странци кажу да је услов опстанка Црне Горе да поштује цркву у којој је службовао Свети Василије Острошки.

“Који је био њен епископ захумски и који ни на један начин тада није припадао простору Црне Горе, али је завредио светост код Господа коју је несебично излио и на Црну Гору”, стоји у саопштењу НСД.

Председника и премијера Мила Ђукановића и Душка Марковића оптужују за прогон цркве и отимање храмова.

“Свете се Светом Василију за његову доброту и светост. И онда Ђукановић има образа да некоме каже да се не залеће, а он се залеће на Светога Василија Острошког. Ко мисли да ће Мило у том залетању бити победник, просто му било. Као и онима који ће на Светог Василија јуришати са њим. Ми православни треба да останемо смирени и да верујемо да ће нас Бог научити како да насилницима одговоримо на најбољи начин”, закључује се у саопштењу НСД.

Прочитајте ОВДЕ какав је терор против Срба започео Мило Ђукановић.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА