Најновије

ЛУКА ШУЛИЋ СУПЕРЗВЕЗДА НА ВИОЛОНЧЕЛУ: Проверите 6. фебруара у Центру "Сава" у чему ће постати први музичар у историји!

Лука Шулић је један од највољенијих и најпоштованијих музичара на међународној сцени, због своје виртуозности и страсти које преноси на сваком наступу. Након седам година турнеја широм света као део признатог дуа 2Cellos, Лука Шулић се враћа својим класичним коренима са првим албумом за Сони и са новим пројектом који ће изводити широм света.

Лука Шелић (Фото: Организатор)

Тиме ће Лука Шулић постати први музичар у историји који ће извести целокупна Вивалдијева “Четири годишња доба” у аранжману за соло виолончело.

Концерт ће се одржати у Сава Центру 6. фебруара почевши од 20:30, заједно са Оркестром. Улазнице за концерт биће у продаји од 24. септембра у 12 часова онлајн и на продајним местима tickets. rs, као и на благајни Сава Центра.

Изврсни виолончелиста Лука Шулић за свој први самостални пројект узео је једно од најатрактивнијих дела у класичној музици. Доступна широм света у петак, 25. октобра, његова драматична интерпретација Вивалдијева “Четири годишња доба” први је целовит снимак из популарног циклуса барокних концерата уређених за чело солисту. Данас излази и оно што албум нуди на почетку, "Ла Примавера (Пролеће) Оп. 8 број 1 у Д-дуру - I Allegro”, уз пратећи Шулићев видео са његове светске премијере уживо.

 

"Волео сам Вивалдијева “Четири годишња доба” од кад сам био дете", каже Лука Шулић у вези са својим најновијим пројектом, додавши: "Увек сам желео да свирам ово дело на виолончелу и волим да преузмем нове изазове."

Чак и у барокном ремек-делу Лука Шулић спреман је да пркоси очекивањима и да разбије границе. Иако постоје стотине традиционалних снимака "Четири годишња доба" са солистичким виолинама, снимак Луке Шулића биће прва целовита верзија – уз мукотрпан труд - која изнова осмишља сва четири концерта "Четири годишња доба" за солиста на виолончелу.

"”Четири годишња доба” је врло захтевно дело за виолину, а камоли за виолончело, тако да је за мене то био дуг и тежак процес", каже Лука Шулић. "Две године сам припремао аранжман, мало по мало, део по део. На крају, надам се да ће слушаоци осетити исто узбуђење као и ја током снимања овог албума, током којег смо и први пут довели Вивалдијево иконичко дјело до виолончела."

Рођен 25. августа 1987. у Марибору у Словенији, у музичкој породици, Лука је музичко образовање започео у петој години живота заједно с оцем, челистом, који му је био први учитељ. Уписао је Загребачку музичку академију како би усавршио своју технику, а затим је студије наставио најпре у Бечу, а касније на престижној Краљевској музичкој академији у Лондону. Свуда цењен због своје технике и виртуозности, Лука је убрзо постао један од најпопуларнијих младих класичних музичара који је као солиста, за камерну музику и у савременим композицијама свирао концерте у најзначајнијим класичним дворанама широм света, уз пратњу познатих оркестара. (Варшавска филхармонија, Deutche Radio Philarmonie, Аустријски камерни оркестар, Руски симфонијски оркестар и многи други). 2009. године освојио је посебну награду за виолончело на Међународном такмичењу Lutoslawski у Варшави, а 2011. наступио је у дворани Wigmore у Лондону, освојивши награду Royal Academy of Music. Године 2011. заједно са пријатељем и колегом Стјепаном Хаусером основао је 2Cellos који је брзо постао нови планетарни феномен цроссовера, захваљујући сензационалним реинтерпретацијама и реаранжирању познатих роцк и поп песама.

Након што је последњих година наступао у великим светским аренама (од Роyал Алберт Халл у Лондону до Арене у Верони, од опере Сиднеј до Мјузик Сити Хол у Њујорку и многих других), Лука је одлучио започети, осим пројекта 2Cellos, нови соло пројект посвећен једној од сугестивнијих страница у историји класичне глазбе, "Четири годишња доба" Антонија Вивалдија, ремек-дјело које је одувек волео још и пажљиво га припремао више од две године у изворној интегралној верзији за соло виолончело и оркестар.

Цене улазница:5900, 4900, 4400, 3900, 2900, 2500 динара. Биће у продаји почев од 24. септембра у 12 часова онлајн и на продајним местима Тикета као и на благајни Сава Центра.

Прочитајте ОВДЕ  све о свечаној пројекцији филма "Star Wars", успон Скајвокера.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА