Најновије

ЗАПАД ПРИТИСКА ШИПТАРЕ! Курти тврди: Још нема договора! Све је неизвесно!

Председник Самоопредељења и кандидат за новог премијера привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да нема нових информација у вези са формирањем владе.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

"Знам да је ваше интересовање велико. Споразум је могућ и потребан", рекао је Курти најавивши да ће се поново састати са лидером Демократског савеза Косова Исом Мустафом, али није прецизирао када ће састанак бити организован.

Курти је казао да је договор о коалиционом  споразуму могућ јер је то, пре свега, важно за грађане.

"Али то није вест, вест ће бити када постигнемо споразум у свим његовим аспектима и тада ћемо имати шта да кажемо", рекао је Курти, који се са Мустафом последњи пут састао прошле суботе.

Мустафа је раније саопштио да је његов последњи предлог Куртију био да ДСК добије позицију председника привремених приштинских институција, након што истекне мандат актуелном председнику Хашиму Тачију, а да се истовремено тог тренутка његова странка одрекне једног министарског места.

Курти и Мустафа су начелно договорили да се министарске позиције поделе по пола - пет Самоопредељењу и пет ДСК.

Нова приштинска влада ће, према ранијем договору двојице лидера, имати 12 министарстава, с тим што ће два припасти мањинама - једно Србима, а друго другим мањинским заједницама.

Међународна заједница појачава притисак на Самоопредељење и Демократски савез Косова да не одлажу формирање нових косовских институција.

Приштини су јуче посетила два немачка посланика Петер Бајер и Кристијан Шмит који су апеловали да се нова влада формира што пре.

Међународна заједница је од Самоопредељења и ДСК захтевала да што пре формирају нову владу, а исту поруку пренела и шефица Канцеларије ЕУ у Приштини Наталија Апостолова.

Прочитајте ОВДЕ какав је хаос настао током данашње седнице Скупштине Србије.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА