Најновије

СКАНДАЛ НАД СКАНДАЛИМА! МИЛОГОРЦИ НЕ ПРЕСТАЈУ СА ВРЕЂАЊЕМ: Службеница црнoгорског МУП-а oкупљене на сабору у Никшићу назвала овцама!

Службеница Министарства унутрашњих послова Црне Горе Сандра Бугарин од данас не обавља послове начелнице Дирекције за азил и она је суспендована до окончања дисциплинског поступка, казали из ресора Мевлудина Нухоџића, у вези са иступом Бугарин, која је у објави на друштвеној мрежи Фејсбук учеснике скупа у Никшићу назвала "овцама".

Окупљени на сабору у Никшићу (Фото: Јутјуб)

“Поводом иступа и изражених непримерених ставова и коментара на личном Фејсбук профилу службенице МУП-а Сандре Бугарин, начелнице Дирекције за азил у Директорату за грађанска стања и личне исправе, обавештавамо да је министар унутрашњих послова, предузимајући мере из своје надлежности, против наведене покренуо поступак за утврђивање теже повреде службене дужности. Службеница Бугарин, такође, од данас не обавља послове начелнице Дирекције за азил и иста је суспендована до правоснажног окончања дисциплинског поступка”, казали су из тог ресора, додајући и да ће у конкретном случају Управа полиције предузети активности из делокруга своје надлежности.

Нухоџић је рекао да је предузимање наведених активности “сматрао личном моралном и професионалном обавезом”.

“Јер смо грађанима дужни поштовање и уважавање у свим ситуацијама, па и када не делимо иста уверења”, казао је он. 

Сандра  Бугарин је у објави поводом окупљања верника на сабору у Никшићу у суботу, на Фејсбуку написала “Није проблем Дака духовни, ни Амфилохије разјарени, но је мука овај народ - овце које су похрлили у Никшић!".

Након тога, она је објавила и извињење. 

Из  МУП-а су казали да је поступак за утврђивање да ли постоје елементи теже повреде службене дужности покренут и против Кристине Ђукановић, службенице Директората за ванредне ситуације МУП-а. 

Ђукановић се укључила у дискусију коју је покренула Бугарин и на њене наводе написала да су "разни људи отишли са разним мотивима". Додала је и да верује да их је најмање пошло због двојице коју Бугарин помиње у коментару, те пише да се бар нада да је тако" .

“Напомињем да лични ставови запослених не представљају и ставове органа - напротив, оштро осуђујем сваки облик ширења нетолеранције и нетрпељивости”, казао је Нухоџић.

Прочитајте ОВДЕ где ће све у Црној Гори у уторак бити одржана архијерејска литургија.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА