Најновије

ДРАМА МЕЂУ ШИПТАРИМА! НИКАКО ДА СЕ ФОРМИРА ВЛАДА! Ево шта је о томе рекао Курти!

Лидер Покрета Самоопредељење и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти, изјавио је вечерас да ће Самоопредељење и Демократски савез Косова (ДСК) постићи коалициони договор и да ће Косово имати нову владу, јавља Газета Експрес.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Курти је на прослави Бадње вечери у катедрали "Мајке Терезе" у Приштини говорио о преговорима за стварање нове владе са ДСК.

"Захваљујем дон Љушу Ђерђију на жељама да што пре окончамо преговоре са ДСК и саставимо нову владу, као што су то и тражили грађани на последњим изборима. Ми смо при крају преговора са нашим коалиционим партнером, међутим, имамо препреку. Она није ни превелика ни премала, али уз најбоље жеље дон Ђерђија и молитве свих, као и заједничким радом, верујем да ћемо успети да остваримо коалицију", поручио је Курти из катедрале "Мајке Терезе".

Такође, поручио је да ће објавити јавно када буде постигнут споразум са ДСК.

На пријему који је организовала Бискупија Косова, међу присутнима су били и председник Косова Хашим Тачи и вршилац дужности премијера Косова, Рамуш Харадинај.

Харадинај је рекао да овај празник треба обележавати, баш као што и Албанци имају традицију да се такви празници обележе, уједињено. 

"Честитам Божић, будимо заједно и да славимо заједно, као Албанци. Боље је бити заједно и срећни као што је и албанска традиција. Хајде да заједно прославимо славе, Божић и Бајрам", рекао је Харадинај.

Тамо је виђен уз председника Косова, Хашима Тачија, са којим је разговарао током церемоније.

Аца Лукас одбрусио Трифуновићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА