Најновије

ОВДЕ АМЕРИКАНЦИ ЧУВАЈУ 50 НУКЛЕАРНИХ БОМБИ! Турци хоће да их протерају, а Пентагон има нови план! (ВИДЕО)

Министарство одбране САД закључило је са турским компанијама уговор о грађевинским радовима на авио-бази Инџирлик у вредности од 95 милиона долара, саопштила је прес-служба Пентагона.

Инџирлик (Фото: Јутјуб)

Ово је саопштено у тренутку када турски председник Реџеп Тајип Ердоган прети Вашингтону да може затворити Инџирлик за Американце.

У саопштењу Пентагона се наводи да је „осам турских грађевинских компанија добило уговор у вредности од 95 милиона долара за извођење пројектних и грађевинских радова на изградњи елемената пратеће војне инфраструктуре на авио-бази Ратног ваздухопловства САД у Турској.

Планира се да радови буду завршени до 31. децембра 2024. године, а медији су спекулисали да у овој бази Американци имају чак 50 нуклеарних бомби.

Подсетимо, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган потврдио је да Турска може затворити авио-базу „Инџирлик“ за САД ако Вашингтон уведе санкције Анкари због С-400.

Америчка војска је као одговор нагласила да се налази на турској бази само „са одобрењем Владе Турске“.

Ваздухопловне снаге САД користе авио-базу „Инџирлик“ у провинцији Адана на југу Турске. Тамо се налази њихова 39. авијациона ескадрила.

Они омогућавају рад радарске станице за рано упозоравање о ракетном нападу, која се налази у области Куреџик, у провинцији Малатја на југоистоку Турске и представља део система за противракетну одбрану НАТО-а у Европи.

Прочитајте ОВДЕ   какав се то инцидент са руским авионом десио.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА